Täyden kympin lomat ovat haussa 8.6.2012 saakka


Meillä on oikeus työhön, mutta myös lomaan. Ay-liike on tämän oikeuden kaikille palkansaajille neuvotellut. SAK haluaa tarjota tänä keväänä Täyden kympin loman jäsenilleen. Täältä voit lukea, kuinka lomat sujuivat.

Täyden kympin lomat myös Facebookissa facebook.com/KympinLoma

torstai 26. heinäkuuta 2012

Perhe Väätänen matkaa Pohjantähti-leirille 2.-7.7.2012



Maanantaina 2.7.2012 perheemme aloitti kovasti odotetun matkan teon kohti Fiskarsin seutua ja elämän ensimmäistä Pohjantähti-leiriä  - kyllä tätä lomaa osattiin odottaa. Askolasta kesti noin kaksi tuntia ajaa perille Kisakeskuksen päärakennuksen eteen, jossa mukavat leiriohjaajat, jotka jakoivat meille leiripaidat, ottivat perheemme vastaan. Lisäksi teimme oman perhepotretin piirtäen ja painoimme omat leiririntamerkit.
 
Kuvassa ensitunnelmia leiristä uimarantaan johtavalta sillalta.



Ensimmäisenä päivänä tutustuimme mökkikylään ja sen asukkaisiin. Täyttävän päivällisen jälkeen osallistuimme leirin avajaisiin, jossa leiripäällikkö Tatu kertoi leirin perinteistä ja säännöistä. Kuvassa nautitaan iltateetä ja sämpylää ala-kentällä.

Tiistai-aamuna herättiin aikaisin lukemaan Akselista ja Elinasta päivän tapahtumat. Lapset valmistautuivat omaan ohjelmaan ja aikuiset pääsivät valmistautumaan henkisesti Functional training-rääkkiin.

Aamiaisen jälkeen otettiin osaa viikon ensimmäiseen aamujumppaan ala-kentällä, jonka jälkeen lapset suuntasivat ikäryhmiensä mukaisiin toimiin; Ninni meni touhuparkkiin tutustumaan leirin Pipsa-mummoon, Inna lähti harjoittamaan kädentaitoja ja Samu aloitti päivän yleisurheilulla. Iltapäivällä pojat testasivat melontaa järvellä.
Tiistai-iltapäivällä päästiin myös seikkailemaan Röllin tarinaseikkailuradalla, jossa ratkottiin monia visaisia pulmia ja kun tehtävät saatiin ratkottua, pääsivät lapset temppuilemaan Röllikylään. Jännittävintä taisi olla etsiä ymmärryksen sydäntä syvältä pimeästä luolasta.   Ninni taas jännitti eniten oikean Röllin tapaamista, ja vaikka mieli teki, niin ei uskaltanut Ninni antaa halia Röllille.


Tiistai-iltana käytiin vielä pulahtamassa järvessä. Vesi oli ainakin tarpeeksi lämmintä lapsille.




Leirin aikana oli käynnissä myös luontokuvakilpailu, johon leiriläisiltä pyydettiin kuvia. Tässä oli meidän perheen tuotos, joka jäi viemättä leirilehden toimitukseen…


Ensimmäinen täysi leiripäivä päättyi Mökkikylän yhteiseen iltapalaan ja satuhetkeen. Lapset kerääntyivät kuuntelemaan työleirin tädin lukemaa satua Kaunottaresta ja Hirviöstä.

Keskiviikko 4.7 oli varsin kuuma päivä, joka aloitettiin taas virkistävällä aamujumpalla. Tämän päivän teemana oli Tähtipäivä, jonka kohokohtana olivat iltapäivän olympialaiset. Aamupäivän ohjatuissa tuokioissa lapset saivat taas harjoitella eri lajeja. Ninnin ryhmä, 3-4 vuotiaat väänsivät mahtavat löylyvihdat Aslakin johdolla. Vihta odottaa Ninnin vieressä iltasaunaa, jossa sitä varmasti kokeiltaisiin.




Kuvassa Mökkikylän lapset odottavat viestijuoksun alkamista omilla lähtöpaikoillaan Röllin tähtiolympialaisissa.











Torstaina 5.7 käytiin kamppailu leirin kuninkuuslajissa, nimittäin Amazing race käytiin kuumassa auringon paahteessa. Osallistujia oli yhteensä viisi paria. Meidän perheestä mukana oli isi voitokkaassa joukkueessa ”Mökkinaapurit”.

Kauden ensimmäiset kypsät mustikat löytyivät leikkipihan takarinteestä. Kuvassa Samu kavereineen herkuttelee mustikoilla, jotka kerättiin yhdessä servietin päälle. Oli kuulemma oikein hyviä mustikoita!


Perjantai-ilta huipentui leirin Juhlagaalaan, joka järjestettiin ruokalarakennuksen liikuntasalissa. Gaalassa palkittiin ahkerat ja ansioituneet leiriläiset. Kuvassa Mökkikylä esittää oman numeronsa, jossa lapset laukkaavat esteiden yli omatekoisilla keppihevosilla. Aikuiset laulaa: ”Ihhahhaa, ihhahhaa, hepo hirnahtaa…”

Summa summarum: mukavaa oli ja säät suosivat. Vuoden Pohjantähtiperhe-titteli löi meidät kyllä ällikällä. Taitaa tulla tästä perheestä uusi vakioporukka, kun taas PT-leiriä järkätään. Kiitos kaikille…


Teksti ja kuvat: Saku Väätänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti